WERTGARANTIE Gebäude

Over WERTGARANTIE

Lees hier alles over ons bedrijf, Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht. Ontdek de interessante profielen van onze directie en wat WERTGARANTIE zo bijzonder maakt.

Dicht bij de klant. Dicht bij de handel. Succesvol sinds 1963.

WERTGARANTIE biedt haar klanten garantieoplossingen in de retail en online. Als Duitslands nr. 1 partner voor garantiediensten zijn consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, hoortoestellen en huishoudelijke bedrading bij ons optimaal verzekerd.

Met onze unieke all risk verzekering zijn wij sinds 1963 ook aansprakelijk voor schade door ondeskundige gebruik en slijtage.

Een model dat overtuigt: Vandaag profiteren meer dan 7.200 partners en 8 miljoen klanten van de ondernemingsgroep in Nederland, Duitsland en andere delen van Europa van onze uitgebreide en op maat gemaakte oplossingen - en zijn meer dan tevreden over ons werk. In een klantenonderzoek van het onafhankelijke testinstituut TÜV Rheinland kreeg onze service een Duits schoolcijfer van 1,51. En nagenoeg 97,7% van onze klanten zou ons te allen tijde aanbevelen.

Voor ons is dit een belangrijke bevestiging van ons werk. En tegelijk een grote stimulans om het leven van onze klanten elke dag een beetje aangenamer te blijven maken. Gemakkelijk. Goed. Verzekerd. 

Een profiel van het topmanagement van de onderneming De Raad van Bestuur van WERTGARANTIE

Patrick Döring

Voorzitter van de Raad van Bestuur Patrick Döring

Patrick Döring, afgestudeerd econoom, heeft in 1997 zijn studie economie aan de Leibniz Universiteit in Hannover voltooid. Na twee jaar gewerkt te hebben in het klantenadvies voor ondernemingen bij Allgemeine Kreditversicherung AG (nu Coface Deutschland), kwam Patrick Döring in 1999 bij de WERTGARANTIE Group en werd lid van de Raad van Bestuur van AGILA Haustierversicherung AG (2002 tot verkoop 2023). 

Hij was reeds lid van de Raad van Bestuur van WERTGARANTIE SE van 2005 tot 2011 en heeft deze functie in maart 2016 weer opgenomen. Patrick Döring leidt WERTGARANTIE SE sinds 2020 als voorzitter van de Raad van Bestuur.  Naast de strategie en ontwikkeling van de Group, is hij ook verantwoordelijk voor consumentenelektronica- en fietsverkoop (nationaal en internationaal) evenals Digital Business en Claims Processing.

Toon meer

Bovendien is Patrick Döring binnen de WERTGARANTIE-Group ook algemeen directeur van WERTGARANTIE Beteiligungen GmbH, WERTGARANTIE Vertriebs GmbH, de WERTGARANTIE Bike GmbH en de Europese ondernemingen

Sinds 2023 is Patrick Döring lid van de Raad van Toezicht van AGILA Haustierversicherung, dat van 1994 (oprichting) tot 2023 deel was van de WERTGARANTIE Group. De nieuwe eigenaar is de Pinnacle Pet Group, waarvan de huisdierverzekeringsactiviteiten worden gebundeld in JAB Holding.

Patrick Döring woont in Hannover.

Toon minder
Udo Buermeyer

Vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur Udo Buermeyer

Na zijn studie bedrijfskunde in Osnabrück werkte Udo Buermeyer als accountant en belastingconsulent in Hannover en voltooide hij daarnaast een Master of Business Administration in verzekeringsmanagement.

Hij werkt sinds augustus 2007 bij de WERTGARANTIE-Group en is als Chief Financial Officer van de moedermaatschappij van de group, WERTGARANTIE SE en AGILA Haustierversicherung AG (2007 tot verkoop 2023), verantwoordelijk voor controlling en belastingen, investeringen, wettelijke verslaggeving, vastgoedbeheer en informatica.

Toon meer

Daarnaast is de heer Buermeyer onder meer directeur van WERTGARANTIE Beteiligungen GmbH, WERTGARANTIE Vertriebs GmbH, WERTGARANTIE Bike GmbH, Deutsche Garantie Gesellschaft mbH en PRO REPAIR GmbH binnen het WERTGARANTIE-concern.

Toon minder
Susann Richter

Raad van Bestuur Susann Richter

Susann Richter LL.M.oec. is afgestudeerd in de rechten en heeft een Master in bedrijfsrecht en economisch recht. Ze trad in 2005 in dienst bij de WERTGARANTIE Group en is sindsdien verantwoordelijk voor alle juridische zaken van de WERTGARANTIE Group in heel Europa.

Toon meer

Als lid van de Raad van Bestuur van de moedermaatschappij (sinds 2013), WERTGARANTIE SE (sinds 2012) is Susann Richter verantwoordelijk voor Human Resources, Legal and Compliance en Internal Audit. Van 2011 tot de verkoop van AGILA Haustierversicherung AG uit de ondernemingsgroep in 2023 was ze ook verantwoordelijk voor het beheer van Liability Claims als lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Daarnaast is Susann Richter directeur van de ondernemingen voor personeelsbeheer van de WERTGARANTIE Group, waaronder WERTGARANTIE Beteiligungen GmbH en WERTGARANTIE CE GmbH, WERTGARANTIE Bike GmbH en WERTGARANTIE Nederland B.V.

Toon minder
Konrad Lehmann

Raad van Bestuur Konrad Lehmann

Konrad Lehmann studeerde in 1991 af in bedrijfskunde aan de Universiteit van Siegen. Na 10 jaar competentie opgebouwd te hebben op het gebied van marketing, PR en verkoop in een groep van elektrokleinhandelaars (vandaag EURONICS Deutschland eG), leidde zijn weg hem in 2002 naar de groep WERTGARANTIE als hoofd van de Marketing.

Toon meer

Tien jaar later kreeg hij volledige volmacht als divisiemanager van de vroegere WERTGARANTIE AG en werd hij in 2013 lid van de directie. Sinds 2016 is hij lid van de Raad van Bestuur van WERTGARANTIE SE, waar hij verantwoordelijk is voor marketing, bedrijfscommunicatie, duurzaamheidsmanagement, klantenbeheer en input- en outputmanagement.

Bovendien is Konrad Lehmann directeur van de ondernemingen van de WERTGARANTIE Group, waaronder WERTGARANTIE Beteiligungen GmbH, WERTGARANTIE Bike GmbH en de Deutsche Garantie Gesellschaft mbH.

Toon minder

Leidinggevende kopstukken stellen zich voor De Raad van Toezicht van WERTGARANTIE

Thomas Schröder

Voorzitter van de Raad van Toezicht Thomas Schröder

Thomas Schröder studeerde economie in Braunschweig en Hannover. Na zijn afstuderen begon hij zijn eerste jaarlijkse audit voor WERTGARANTIE in 1988 bij Deutsche Industrie Treuhand GmbH (nu Deloitte & Touche GmbH).

Toon meer

In 1992 werd hij benoemd tot belastingadviseur en kort daarna stapte hij over naar WERTGARANTIE als hoofd boekhouding en controlling. Daar was hij, als directeur van ORGADATA Datenverarbeitungs GmbH, verantwoordelijk voor de boekhouding van de hele groep ondernemingen. Begin 1993 nam hij ook de leiding van GRUNDIG Leasing GmbH op zich en eind 1993 werd hij procuratiehouder van WERTGARANTIE SE. 

Thomas Schröder was lid van de Raad van Bestuur van WERTGARANTIE vanaf september 1995 en was voorzitter van de Raad van Bestuur van de WERTGARANTIE-groep van januari 2007 tot eind juni 2020. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht sinds half juli 2020. Thomas Schröder woont in de buurt van Hannover, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Toon minder
Kersten Jodexnis

Vice-voorzitter van de Raad van Toezicht Kersten Jodexnis

Kersten Jodexnis is een gediplomeerd zakenman in verzekeringen (met buitenlandse ervaring in Londen en Graz) en is sinds 2002 plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Toezicht van WERTGARANTIE en haar dochteronderneming AGILA Haustierversicherung AG (tot verkoop 2023).

Toon meer

Hij is ook lid van de raad van toezicht van Hübener Versicherungs AG in Hamburg en van de raad van advies van simplesurance GmbH, Berlijn. Gedurende verscheidene jaren was hij voorzitter van de raad van toezicht van AdVertum Versicherungsmakler AG en Real Garant Versicherung in Stuttgart.

Kersten Jodexnis is sinds 1979 aan de Groep verbonden door zijn werk als beherend vennoot in de voorloper van WERTGARANTIE, de firma Video Wartungsring GmbH & Co (VWR). Hij is de directeur van JODEXNIS Versicherungsmakler GmbH met kantoren in Hannover en Berlijn.

Toon minder
Roland Vogel

Raad van Toezicht Roland Vogel

Na het gymnasium en de militaire dienst studeerde Roland Vogel economie aan de Technische Universiteit van Hannover en studeerde in 1988 af met een doctoraal in de economie. Daarna volgde een eenjarige opleiding op het gebied van IT-auditing bij de accountantsfirma Treuverkehr AG in Frankfurt en een baan als audit assistent in Hannover.

Toon meer

In november 1989 wisselde Roland Vogel naar Hannover Rückversicherung AG in de hoofdstad van Nedersaksen, Duitsland. Daar werd hij in april 2009 benoemd tot Chief Financial Officer, na verschillende functies te hebben bekleed in Interne Auditing, als Divisie Manager Controlling en als Centrale Divisie Manager Financiën en Boekhouding. In deze functie bekleedde hij een grote verscheidenheid aan mandaten als lid van de Raad van Toezicht in ondernemingen van de Hannover-Rück-Gruppe wereldwijd. Na bijna 31 jaar bij de onderneming en meer dan 11 jaar in de Raad van Bestuur, ging hij in oktober 2020 met pensioen.

Sinds juni 2022 draagt hij zijn deskundigheid bij aan de Raad van Toezicht van WERTGARANTIE. Hij zit ook in de adviesraad van twee in Hannover gevestigde investeringsmaatschappijen. Roland Vogel is getrouwd, heeft twee volwassen zonen en twee kleinkinderen.

Toon minder

Beste dekking voor Europa. Made in Germany.

De WERTGARANTIE Group is een verzekeringsgroep die in meer dan 60 gegroeid is. Met WERTGARANTIE, Société Française de Garantie en GARANTE komen drie belangrijke gespecialiseerde verzekeraars en dienstverleners op het gebied van garanties samen onder één dak.

Het bijzondere: al onze bedrijven bieden speciaal op de behoeften afgestemde oplossingen voor de markten in Duitsland, Oostenrijk en Europa. Wij streven met grote deskundigheid en veel moed en enthousiasme naar vernieuwende en ongewone ideeën, waarbij wij altijd creatieve benaderingen en oplossingen vinden en altijd een betrouwbare compagnon voor onze klanten en partners zijn.

En met succes: vandaag hebben ongeveer 8 miljoen klanten uit zeven landen in Europa hun smartphone, hun televisie, hun wasmachine, hun fiets, hun e-bike of zelfs een belangrijk deel van hun woning verzekerd bij één van onze bedrijven. En het worden er steeds meer.

Sinds 1963 volgen wij met succes deze weg, en wij zullen dat ook in de toekomst consequent blijven doen.

Duurzaam ondernemen. Eén van onze basisprincipes.

Het idee achter WERTGARANTIE is al sinds de oprichting in 1963 zeer duurzaam: repareren in plaats van weggooien. Dit beschermt het milieu omdat nieuwe aankopen die veel middelen vergen naar de toekomst worden verschoven. Tegelijkertijd zorgt reparatie ervoor dat ter plaatse hooggeschoold werk wordt gecreëerd en gehandhaafd.

Gebruikte producten moeten worden gerepareerd in plaats van voortijdig te worden weggegooid. Wij laten zien hoe dat kan. Wij hebben het thema duurzaamheid geïntegreerd in alle gebieden van de onderneming.

Ook in de toekomst zullen wij ons best blijven doen voor iedereen: voor onze klanten en partners in de gespecialiseerde retail, voor onze werknemers en voor het milieu. Wij zien ernaar uit om elke dag nog beter te worden.

WERTGARANTIE Gebäude

De WERTGARANTIE Group - een sterke alliantie

In heel Europa hebben al 8 miljoen klanten hun vertrouwen gesteld in de verzekeringsdekking van onze maatschappij. Op de website van de WERTGARANTIE Group vindt u altijd het laatste nieuws van de Group. Neem een kijkje in het magazine WERTGARANTIE en kom meer te weten over het belangrijke thema duurzaamheid, dat een grote rol speelt voor de WERTGARANTIE Group. U kunt ook lezen over het sociale engagement van de Group. Bovendien kunt u altijd de laatste vacatures van het bedrijf bekijken op onze carrièrepagina. Kijk maar eens op de pagina van de WERTGARANTIE Group.